Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

AEC 2016 (Avere E-mobility Conference)

AEC 2016 en de Innovation Expo vonden plaats op 13 & 14 april 2016 in Amsterdam.

 

www.aec.amsterdam

Op woensdag 13 april 2016 was Amsterdam even de elektrisch vervoer hoofdstad van de wereld. Toonaangevende sprekers en geïnteresseerde bezoekers uit binnen- en buitenland kwamen tijdens de Avere E-mobility Conference samen om de transitie van fossiel naar elektrisch te bespreken en te versnellen; dit met het klimaatakkoord als richtlijn en Nederland als belangrijkste case. De uitkomsten van de conferentie werden op 15 april aangeboden aan de Informele Milieuraad (EU council of Transport and Environment ministers).

Met keynote’s van kaliber, inspirerende workshops, een Living Lab Space en een afsluitend walking dinner met bezielende presentaties, was de Avere E-mobility Conference (AEC) dé Nederlandse elektrisch vervoer-bijeenkomst van 2016. Vereniging DOET was zeer nauw betrokken bij de organisatie van dit congres.  

Sprekers
Een greep uit de aanwezige sprekers:

  • Diarmuid O’Connell (Vice President Tesla Motors)
  • Tom Turrentine (Director PHEV Research Center at ITS-Davis)
  • Maarten Steinbuch (Professor in Systems- and Contro TU/e)
  • Christina Bu (Secretary General Norwegian EV Association)
  • France Lapron (Transportation Electrification Hydro Québec)

De Avere E-mobility Conference werd georganiseerd door Avere, Nederland Elektrisch, Amsterdam Elektrisch, Vereniging DOET, Dutch Incert en Misteli Communicatie.

Theorie & praktijk
Het Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam was op 13 april de locatie waar EV-specialisten en –geïnteresseerden elkaar ontmoetten om kennis en ervaringen te delen. Op basis van vijf thema’s bespraken we de stand van zaken en keken we vooruit naar de toekomst van elektrische mobiliteit.

Op donderdag 14 april kregen de aanwezigen de mogelijkheid om mee te gaan op excursie. Op locatie in Rotterdam, Eindhoven en Amsterdam ervoeren deelnemers de Nederlandse ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden in de praktijk. Ook was er ruimte een bezoek te brengen aan de Innovation Expo bij het Filmmuseum Eye. 

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo