Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

16 september 2016

Start stuurgroep Internationalisering

De in april jl. getekende Green Deal EV biedt niet alleen extra kansen op het gebied van LEV, maar ook mogelijkheden daar waar het export van o.a. EV-knowhow en EV-infraproducten betreft (Groene Groei).

De hiervoor door DOET ingediende werkplannen zijn recent gehonoreerd waarbij DOET als trekker zal optreden. Gezien de omvang en de specifieke mogelijkheden van het werkplan Internationalisering is vanuit het ministerie van Economische Zaken gekozen voor een overkoepelende Stuurgroep Internationalisering waarmee inmiddels de eerste twee bijeenkomsten hebben plaatsgevonden. De stuurgroep, o.l.v. voorzitter Bert Klerk ondersteund door secretaris Sonja Munnix (RVO), bestaat uit E-Laad, NKL, RWS (Min. IenM), Min. EZ, E-Violin, AutomotiveNL, D-Incert en zal nog worden uitgebreid met een vertegenwoordiger van het ministerie van Buitenlande Zaken. DOET zal, op basis van de recent ontvangen input van de leden, inzetten op zowel Europese lobby, internationale samenwerkingsverbanden en het in kaart brengen van internationale barrières.

 

Michel van Lindert (DOET): “Nederland mag zich nog koploper noemen op het gebied van Elektrische Mobiliteit, echter als we dat ook internationaal willen verzilveren dan moeten we echt stappen gaan maken nu het momentum daar is. Diverse DOET-leden zijn reeds actief in het buitenland en zien daar kansen, maar komen er ook de meest bizarre en welhaast protectionistische hindernissen tegen. Vrij verkeer van goederen is een groot goed en het klinkt mooi, maar de praktijk blijkt vaak een stuk weerbarstiger en dat is simpelweg frustrerend voor hen. Ik realiseer me dat dit iets is dat we niet van vandaag op morgen op kunnen lossen, maar met lede ogen toekijken is gewoon geen optie. Dit is in het belang van de gehele EV-sector en daarmee dus ook in het belang van de BV Nederland. Het is belangrijk en erg goed te zien dat ook het ministerie van Economische Zaken hier groot belang aan hecht en haar volledige medewerking heeft toegezegd om van Internationalisering een succes te maken”.

De kersverse samenwerking tussen DOET en AutomotiveNL is er vooral op gericht om zowel het lichte als zware EV-segment, toebehoren en knowhow internationaal op de kaart te zetten. 

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo