Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

28 mei 2018

EV ambities in Polen

Via een programma van Buitenlandse Zaken wordt er van 12 tot 14 juni een Poolse delegatie in Nederland rondgeleid, om kennis te maken met Nederland als EV land. RVO organiseert deze inkomende missie. De Poolse overheid heeft grote ambities en ook concrete plannen voor aantallen laadpunten. 

Transport Nederland naar Polen en van Polen naar Nederland.

Op dinsdag 12 juni om 16.15 uur presenteert de Poolse delegatie zich in Utrecht, met aansluitend een netwerkborrel. Wilt u meer weten over investeringskansen in Polen binnen e-mobility? Dan bent u van harte welkom bij de presentatie van de sectorstudie e-mobility die georganiseerd wordt door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en Nederlandse ambassade in Warschau op dinsdag 12 juni van 16:15-18:30 uur te Utrecht.

Achtergrondinformatie
Polen heeft grote ambities op het vlak van e-mobility. Recentelijk heeft Polen een wet aangenomen die zich richt op het verduurzamen van het (openbaar) vervoer en het tegengaan van smogvorming door de stimulatie van e-mobility. De overheid heeft doelen opgesteld die zich richten op het stimuleren van electromobiliteit in particulier en publiek vervoer en het gebruik van groene energie.

Wat komt er aan bod?
In opdracht van RVO heeft de Nederlandse ambassade in Warschau recent een sectorstudie gedaan naar e-mobility in Polen. De bevindingen en kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven zullen tijdens het evenement gepresenteerd worden. Deelnemers zullen het rapport aan het einde van de sessie ontvangen.

De heer Krzysztof Bolesta, Vice President E-Vehicles Foundation, zal de sectorstudie presenteren. Daarna krijgt u de gelegenheid om een verdiepingsslag te maken en vragen te stellen tijdens een interactieve sessie. Tijdens de afsluitende borrel heeft u de gelegenheid om in gesprek te gaan met de Poolse delegatie. Daarnaast kunt u contacten leggen met vertegenwoordigers van RVO en de Nederlandse ambassade in Warschau en uw business case en kansen te bespreken.

Het seminar richt zich op alle Nederlandse bedrijven actief in e-mobility, energie, transport etc. die plannen hebben voor Polen. Ook staat deelname open voor bedrijven die al internationaal zakendoen maar nog onbekend zijn met kansen in dit land.

De Poolse delegatie bestaat uit 13 personen vanuit de nationale overheid, regionale overheid, het bedrijfsleven en het maatschappelijk middenveld. De delegatie komt naar Nederland om te zien hoe wij ons e-mobility beleid inrichten en in de praktijk vormgeven, best practices te zien en ervaringen op te doen.

Programma & Locatie

16:30 Opening en welkom (Dhr. Mihill Luli)

16:40 Presentatie marktrapport E-mobility (Dhr. Krzysztof Bolesta)

17:10 Q&A (o.l.v. moderator)

17:30 – 18:30 Sluiting, netwerkborrel

Locatie: Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland, Utrecht
Datum: 12 juni 2018
Tijd: 16:15 – 18:30

Deelname en registratie

Deelname is gratis, inschrijven is mogelijk tot via sarafina.boermans@rvo.nl.

Meer informatie

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met:

  • Mihill Luli - Business Development Coach RVO mihill.luli@rvo.nl (inhoudelijke vragen):
  • Sarafina Boermans – Projectleider Inkomende Bezoekersprogramma’s RVO sarafina.boermans@rvo.nl (organisatorische vragen);

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo