Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

04 juli 2018

Marktconsultatie over uitbreiding EV-laadinfra gemeente Utrecht

De gemeente Utrecht organiseert deze zomer een marktconsultatie over de uitbreiding van de publieke laadinfrastructuur in de stad. Daarmee wil de gemeente alvast in gesprek met bedrijven die kunnen en willen bijdragen aan de groei van het EV-laadnetwerk in Utrecht, ter voorbereiding op de aanbestedingsprocedure.

Wilt u met uw bedrijf meedoen aan deze marktconsultatie? Inschrijven kan tot 30 juli 2018, de individuele gesprekken vinden plaats in augustus. Voor meer informatie en aanmelden voor deelname aan de marktconsultatie kijkt u op Tenderned: https://tinyurl.com/y79598fu .

Dichtbij en innovatief

In een sterk groeiende stad als Utrecht is er steeds meer vraag naar oplaadpunten voor elektrische vervoersmiddelen. De gemeente Utrecht moedigt elektrisch rijden aan omdat dit beter is voor de luchtkwaliteit in de stad én voor het milieu. Bij de aanbesteding stapt de gemeente over op een nieuwe aanpak: in plaats van op aanvraag van individuele bewoners worden nieuwe laadpalen geplaatst op strategische plekken in de stad, daar waar veel vraag is naar laadinfra. Op deze manier moet er een laadnetwerk in de stad komen waarmee mensen met een elektrische auto deze straks overal in de stad, dichtbij huis of werk kunnen opladen. De nieuwe laadinfrastructuur moet ook innovatief zijn. Als laadpalen bijvoorbeeld ook energie kunnen terugleveren (bi-directioneel), kan de batterij van een elektrische auto ook worden gebruikt om tijdelijk stroom op te slaan die eerder op de dag met behulp van de zon is opgewekt.

Marktpartijen kunnen zich tot en met 30 juli melden. 

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo