Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

16 november 2018

DOET lid Eco-movement ontvangt investering van Arches Capital voor versnelde expansie

Hilversum, 15-11-2018

Eco-movement ontvangt een investering van enkele honderd duizenden euro’s van de angel groep Arches Capital in ruil voor een minderheidsbelang. Eco-movement levert actuele inzichten over alle openbare laadpalen in de Benelux. De investering wordt gebruikt om het product te verdiepen en internationaal te groeien.

Expansie
Omdat Nederland voorop loopt in de energietransitie, is Eco-movement goed gepositioneerd om ook inzichten over laadpalen te verzorgen in andere landen in Europa. Op dit moment werken alle laadpalen fabrikanten en grote navigatiepartijen met Eco-movement. Voor de klanten van Eco-movement betekent dit dat ze één partij hebben waarbij ze terecht kunnen voor hun internationale behoeften op het gebied van laadpalen.

Roderick van den Berg, oprichter van Eco-movement:”De komende 12 maanden zullen wij de gehele Europese markt van laadpalen in kaart brengen en ons product voor onze klanten verder ontwikkelen. Naast kapitaal brengt Arches Capital zij de juiste expertise aan tafel voor onze groeiambities.Vanaf het eerste gesprek waren mijn compagnon, Falco van Vloten, en ik onder de indruk van hun werkwijze.”

Frank Appeldoorn, Managing Partner bij Arches Capital: “De snelle groei van deze markt gecombineerd met de ervaring van de oprichters van Eco-movement waren voor ons doorslaggevend om deze investering te doen. De mogelijkheid om een van de grote Europese spelers te worden op dit gebied is een mooie uitdaging. Daarnaast is de samenwerking met het team erg plezierig geweest”.

Afbeeldingsresultaat voor eco movement hilversum

Over Eco-movement
Eco-movement is de dataprovider voor oplaadpalen in de Benelux. Hiertoe verzamelt en corrigeert Eco-movement locatie- en beschikbaarheidsgegevens van alle oplaadpunten, zowel van publieke oplaadpalen als van semi-publieke oplaadpalen bij restaurants, winkels en particulieren.  De POI-data van Eco-movement wordt gebruikt door haar klanten (o.a. TomTom, HERE, NewMotion, ANWB, VandeBron, Eneco, Nuon, Allego, Engie) om te tonen op eigen consumentenplatformen, zodat berijders van elektrische auto’s de juiste informatie over oplaadpunten kunnen vinden. De data is ook beschikbaar via het eigen platform www.oplaadpalen.nl. Eco-movement is gevestigd in Hilversum.

Website: www.eco-movement.com
Contact: Roderick van den Berg, Directeur, roderick@eco-movement.com

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo