Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

19 november 2018

Bedrijvenmissie Saksen via PIB Zuid-Duitsland

Eind dit jaar loopt de PIB Zuid-Duitsland na 3 jaar af. Dit betekent niet dat het meerjaarse programma vanaf nu afgelopen is, want er wordt uitgebreid nagedacht over een vervolg voor een periode van vijf jaar.
Ondertussen zijn APPM en FIER intensief met de Provincie Brabant een missie aan het organiseren naar Saksen van 6 tot en met 8 februari. Betreffend Bundesland is te kenmerken als de ontwikkel-en productieregio van Duitsland op het gebied van ‘groene’ mobiliteit. Ook gebeurt er in die regio veel op het gebied van smart mobility. Het is een erg logische vervolgstap op de intensieve contacten die we met zijn allen inmiddels gelegd hebben in Beieren en Baden Wurttemberg. In Saksen staan de fabrieken van de toekomst van VW, BMW, Mercedes-Benz en Porsche. Tevens zijn de grote toeleveranciers er gevestigd met ontwikkel- en productielocaties.
 
De bedrijvenmissie die wordt georganiseerd, is in combinatie met een politieke missie vanuit de Provincie Brabant onder aanvoering van gedeputeerde Annemarie Spierings. Vanuit Saksen werken we nauw samen met het Ministerie van Economische Zaken en Verkeer en met SAENA. We stellen een programma samen met als doel dat er uitgebreide eerste contacten gelegd kunnen worden met ondernemers in de regio Saksen, met bedrijfsbezoeken, netwerkbijeenkomsten en specifieke matchmakinginitiatieven.
 
Als u mee wilt, stuur dan een mail aan:  saksen@fier.net
 

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo