Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

15 maart 2019

Vereniging DOET verheugd over mogelijke plannen verhoging BPM.

Volgens goed geïnformeerde bronnen zou het kabinet plannen hebben om de aanschafbelasting (BPM) op nieuwe diesel- en benzineauto’s te verhogen. Vereniging DOET ziet dit als een goede mogelijkheid om de uitrol van nieuwe EV’s verder te versnellen.

‘Het prijsverschil tussen een nieuwe elektrische auto en diesel- of benzineauto wordt hierdoor wederom kleiner waardoor de keuze voor een EV nog aantrekkelijker wordt temeer daar de EV ook nog eens aanmerkelijk lagere gebruikskosten (TCO) kent. Dit zal de uitrol van nieuwe EV’s alleen maar kunnen versnellen op weg naar 2030 per wanneer we sowieso alleen nog maar 0-emissie auto’s in de nieuwverkoop zullen zien’ aldus Michel van Lindert, managing director van Vereniging DOET.

De roep van de autobranche om een structurele afbouw van de BPM is een dossier dat al enkele decennia speelt, maar politiek nooit op breed draagvlak heeft kunnen rekenen, zo blijkt vandaag opnieuw. Van Lindert”: ‘Ongetwijfeld zal er nu door de branche worden gewezen op 'het gevaar van een stijgende import van gebruikte onzuinige en vervuilende auto’s', maar het is notabene diezelfde branche die deze gebruikte auto’s zonder morren importeert en ze hier verkoopt'. 

Om naar bijna 2 miljoen EV’s te komen per 2030 moet er links- of rechtsom juist nú het nodige gebeuren wat Vereniging DOET betreft. ‘Het voornemen om de BPM op brandstofauto’s te verhogen in combinatie met het stimuleren van de verkoop van gebruikte EV’s zal de transitie van fossiel naar elektrisch en daarmee ook de uitrol van laadinfra een goede duw in de rug kunnen geven’  aldus DOET (Dutch Organisation for Electric Transport).

Vereniging DOET spant zich met haar leden in voor de uitrol van 100% emissievrije voertuigen (van klein tot groot) en een goed dekkende laadinfrastructuur, conform de ambities van de Nederlandse overheid i.h.k.v. de Klimaatwet / Klimaatakkoord. 

Afbeeldingsresultaat voor bpm

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo