Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

09 september 2019

DOET-lid Rolling the City presenteert nieuwe Cargo LEV

De Amsterdamse start-up Rolling the City lanceert een compleet nieuw light electric vehicle (lev). Het voertuig beleeft volgende maand zijn debuut in de hoofdstad.

Cargo
Rolling the City stelt de verstopping en vervuiling in grote steden aan te pakken met innovatieve, lichte elektrische cargo-oplossingen voor gemeenten, zzp’ers, midden- en kleinbedrijven én grote ondernemingen. De regio Amsterdam vormt daarbij het startpunt voor Rolling the City, met de intentie om de activiteiten snel verder uit te breiden naar andere grote Nederlandse steden en vervolgens ook naar Europese metropolen.

Serie lev’s
Rolling the City gaat een serie lev’s introduceren: compacte, wendbare, veilige en volledig elektrische cargovoertuigen die snel en emissievrij inzetbaar zijn in de binnenstad. Voor de ontwikkeling van deze voertuigen is Rolling the City een samenwerking aangegaan met het Italiaanse Regis Motors, onderdeel van Mecaprom Motors, een toeleverancier van diverse grote autofabrikanten.

170 kilometer actieradius
Het eerste resultaat van die samenwerking is de Regis Epic0, een compact en wendbaar cargovoertuig met een laadcapaciteit van 700 kilogram en een elektrische range van maximaal 170 kilometer; ruim voldoende voor een drukke werkdag in de Amsterdamse binnenstad. Begin oktober wordt de Regis Epic0 in Nederland geïntroduceerd, op termijn gevolgd door meer slimme lev-oplossingen.

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo