Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

07 oktober 2019

DOET op Ecomobiel

Op donderdag 10 oktober was Jochem Beunderman namens DOET op de Ecomobiel om een bijdrage leveren aan de sessie Servicelogistiek.

De sessie was georganiseerd vanuit het Gas op elektrisch project met de volgende deelnemers: Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, DOET, Laadpunt Nederland, The Hub Company, Urban Arrow, Heijmans/Brinck en fietsdiensten.nl

 

De servicemonteur slim en schoon de stad in.


In grote steden rijden servicemonteurs af en aan. Een kwart van de bestelauto's is voor installatie-, reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. Dit zijn meestal niet de schoonste voertuigen, terwijl klimaatdoelstellingen steeds prominenter op de politieke agenda staan.

Nu steeds meer steden streven naar 'uitstootvrije stadslogistiek' is het tijd voor duurzame alternatieven voor servicebedrijven om klanten te bereiken. In deze sessie worden tussenresultaten van het project Gas Op Elektrisch gepresenteerd, een praktijkgericht onderzoek van de hogesholen van Amsterdam (HvA) en Arnhem en Nijmegen (HAN).

We bespreken op interactieve wijze en aan de hand van praktijkvoorbeelden de volgende vragen:
- Hoe ziet de ritplanning bij servicelogistiek eruit?
- Welke vernieuwingen in logistieke processen zijn nodig om uitstootvrij vervoer in te zetten?
- Hoe organiseer je de benodigde energievoorziening voor elektrische voertuigen?
- Wat vinden medewerkers van nieuwe vervoersconcepten?

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo