Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

28 april 2020

Strukton Civiel en ChargeMakers zorgen samen voor laadoplossingen op de bouwplaats

Het beeld op de bouwplaats is aan het veranderen; het wordt nog stiller, schoner en veiliger mede door gebruik van elektrisch materieel. Deze verandering gaat niet vanzelf, om dit materieel optimaal in te zetten zijn nieuwe oplossingen nodig. Daarom bieden Strukton Civiel Start-up & Innovation Centre en ChargeMakers vanaf vandaag tijdelijke laadinfrastructuur bij bouwplaatsen en infrawerken aan.

De elektrificatie in de bouwsector maakt mogelijk wat met de huidige fossiele oplossingen niet mogelijk was; uitstootvrij werken in gebieden waar dat een must is. Denk aan Natura2000 of binnenstedelijke gebieden. Dit betekent dat er op die bouwplaatsen een steeds grotere behoefte ontstaat voor tijdelijke laadinfrastructuur, wat om specifieke oplossingen vraagt. ChargeMakers levert al laadinfrastructuur bij grote evenementen en congressen. Dit zijn, net als de bouw, locaties die een tijdelijke infrastructuur vragen.

“Een samenwerking in de bouw en infra sector was dan ook een logische vervolgstap” aldus Annemarie Boereboom, New Business Development Manager bij Strukton Civiel 

Met zijn idee van tijdelijke laadpunten heeft Caspar Schoenmakers in 2019 ChargeMakers opgericht. Waar vaste laadpunten niet mogelijk zijn of als er tijdelijke vraag is, heeft ChargeMakers met de plug & play laadpleinen een unieke oplossing te bieden.

Caspar Schoenmakers vult aan; “De samenwerking met het Strukton Civiel Start-up & Innovation Centre biedt de mogelijkheid om de unieke oplossing van ChargeMakers te combineren met de kennis en kunde van Strukton in de bouw en infra. We zien veel kansen in deze branche en kijken uit naar een succesvolle samenwerking”.

“Waar het kan, kiest Strukton voor elektrisch. Dat is bij ons zo, maar geldt tegenwoordig eigenlijk al voor de hele bouwsector” zegt Eric Van Roekel, Directeur van het Strukton Civiel Start-up & Innovation Centre. “De oplossing van tijdelijke laadinfra is dan ook niet alleen voor ons, maar juist voor de hele sector bedoeld. We hebben allemaal dezelfde ambitie om duurzaam te werken, laten we dat in samenwerking met elkaar bereiken”.

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo