Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

28 februari 2022

Brandbrief aanbesteding publieke laadinfrastructuur

Vereniging DOET schreef reeds in juni 2021 een brandbrief aan de centrale overheid, het ministerie van IenW, de ACM, ’t algemeen secretariaat van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) en de VNG over de grote zorgen in onze sector inzake het gezond functioneren van de markt voor openbaar laaddiensten en wel in het bijzonder over de toenemende trend van prijsmaximalisatie (een statisch en maximaal laadtarief) bij de uitvraag van openbare laadvoorzieningen.

Tot dusver is geen enkele van deze partijen met de Vereniging DOET in overleg getreden. Dit betreuren wij ten zeerste.Nu wij van onze leden wederom signalen ontvangen dat de doelstellingen van de Nationale Agenda laadinfrastructuur in gevaar komen, roepen wij ertoe op om de signalen uit de markt serieus te nemen door:

-            De vertegenwoordigers van marktpartijen in de laadinfrastructuur zoals Vereniging DOET lid te maken van de Stuurgroep NAL.

-            De ambities en instrumenten die in de NAL zijn opgeschreven te evalueren

Vereniging DOET brief inzake aanbestedingen Publieke laadinfra

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo