Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

08 maart 2022

PGS37 internetconsultatie (inzake opslag van lithium-ion accu's)

De PGS37 deel 1 (Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen) ligt recent ter inspraak voor via een zogenaamde internetconsultatie. Deel 1 betreft lithium-ion batterijen, specifiek de opslag ervan en zogenaamde buurtbatterijen. Commentaar hierop kan tot 8 april aanstaande worden ingediend.

https://publicatiereeksgevaarlijkestoffen.nl/publicaties/PGS37.html

Vervolgens komt er van deze PGS 37 in principe binnenkort ook een deel 2 dat uiteraard ook zal worden voorgelegd via een internetconsultatie. Deze zou dan, voor zover nu bekend, o.a. gaan over het transport van batterijen.

Om opslag, transport, etc. werkbaar, betaalbaar en toch veilig te houden is het dus zaak om vanuit de markt zoveel mogelijk input te geven op deze consultatie(s) waarna er tot een definitieve versie van deze PGS kan worden gekomen. Vereniging DOET houdt u via ledenmails op de hoogte van de verdere ontwikkelingen op dit gebied.

Het brandgevaar van lithium ion batterijen - KluisStore.nl Blog

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo