Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

7.500 nieuwe elektrische bestelbussen de weg op door subsidie

29 augustus 2023

7.500 nieuwe elektrische bestelbussen de weg op door subsidie

Het aantal elektrische bestelwagens op de Nederlandse wegen neemt dit jaar met de helft toe. Via de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA) worden namelijk ruim 7.500 elektrische bestelbussen gesubsidieerd. De subsidiepot is daarmee op maandag 28 augustus leeggegaan.

Zero-emissiezones

Elektrische bestelbussen zijn goedkoper in onderhoud en brandstof, maar duurder in de aanschaf. Daarom kunnen ondernemers tot en met volgend jaar subsidie krijgen als ze er eentje kopen. Vanaf 2025 mogen steden zero-emissiezones in en rond hun stadscentra aanwijzen die zonder vervuilende uitlaatgassen bevoorraad worden, bijvoorbeeld met elektrische bestelbussen (red. zie kader).

Omdat er dit jaar meer subsidie beschikbaar was, ligt het aantal toegekende aanvragen ruim een derde hoger dan in 2022. Dat betekent dat steeds meer ondernemers de overstap naar een elektrische bestelbus maken. Er zat dit jaar 33 miljoen euro in de subsidiepot. Het gemiddelde subsidiebedrag per bestelbus dit jaar ligt op 4.500 euro. Kleinere ondernemers krijgen meer subsidie dan grotere. Daarnaast kunnen ondernemers belastingvoordelen krijgen bij de aanschaf van een elektrische bestelbus.

Het volledige artikel kunt u hier lezen: https://nederlandelektrisch.nl/actueel/nieuwsoverzicht/i2429/7-500-nieuwe-elektrische-bestelbussen-de-weg-op-door-subsidie

 

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo