Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

28 augustus 2023

'Elektrische rijders betalen vaak te veel voor laden aan openbare paal'

Voor de elektrische rijder is het ingewikkeld om vooraf te zien hoe duur een laadsessie zal zijn bij een openbare laadpaal. Hierdoor betalen zij vaak onnodig te veel, stellen belangenorganisaties. Zij pleiten voor meer transparantie om de consument te helpen.Ook Vereniging DOET werd namens Nieuwsuur om een reactie gevraagd. 

De Consumentenbond stoort zich al jaren aan het gebrek aan transparantie en heeft daarom opnieuw onderzoek gedaan. Conclusie: het is nog steeds te ingewikkeld. "Het is een wirwar aan prijzen", zegt een woordvoerder van de bond. "Het is voor de consumenten een enorme uitzoekklus. Er zijn tientallen laadpassen met een eigen tariefstructuur, maar ook met allerlei andere voorwaarden."

Branchevereniging DOET van laadpaal- en laadpasexploitanten herkent het beeld niet. Volgens een woordvoerder is er ruimte voor verbetering, maar hij stelt dat er voldoende apps en websites bestaan om de prijzen te vergelijken.

Onderstaand de links naar het bericht van de NOS en de link naar de uitzending van Nieuwsuur. 

https://nos.nl/nieuwsuur/video/2488348-elektrische-auto-opladen-met-een-wirwar-aan-prijzen

https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2488385-elektrische-rijders-betalen-vaak-te-veel-voor-laden-aan-openbare-paal

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo