Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Amsterdam introduceert nieuwe sloopsubsidie voor bestelwagens en dieselpersonenauto's

12 september 2023

Amsterdam introduceert nieuwe sloopsubsidie voor bestelwagens en dieselpersonenauto's

Om de overgang naar schoner vervoer te ondersteunen, introduceert de gemeente Amsterdam per 1 oktober een subsidie voor de sloop van oude bestelauto’s en dieselpersonenauto’s. De sloopsubsidie geldt voor bestel- en dieselpersonenauto’s met emissieklasse 4.

Milieuzone
Door de aanscherping van de huidige milieuzone voor personenauto’s en de invoering van de uitstootvrije zone voor stadslogistiek, zijn deze voertuigen vanaf 2025 niet meer welkom in de hoofdstad. Met de subsidie wil de gemeente bezitters van de voertuigen helpen met de overgang naar schoner vervoer.

De sloopregeling gaat na goedkeuring van het college van Burgemeester en Wethouders op 1 oktober in. De subsidie kan vervolgens aangevraagd worden tussen 1 oktober 2023 en 30 juni 2025. Er is in totaal 2 miljoen euro aan subsidie beschikbaar: 1 miljoen euro voor dieselpersonenauto’s en 1 miljoen euro voor bestelauto’s.

Sloopbedragen
Voor het laten slopen van een vervuilende dieselpersonenauto bedraagt de subsidie 1.000 euro. Voor de sloop van een bestelauto kan de aanvrager 1.500 euro subsidie krijgen. Inwoners met een Stadspas met groene stip kunnen 50 procent extra subsidie krijgen bovenop het subsidiebedrag. Dit geldt voor zowel bestel- als dieselpersonenauto’s.

https://nederlandelektrisch.nl/actueel/nieuwsoverzicht/i2439/amsterdam-introduceert-nieuwe-sloopsubsidie-voor-bestelwagens-en-dieselpersonenauto-s

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo