Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

 • 17 november 2023

  Toegevoegde waarde elektrisch vervoer groeit met 77 procent

  De toegevoegde waarde van elektrisch vervoer (EV) in Nederland is flink gegroeid. In totaal nam de waarde van deze sector tussen 2019 en 2021 met 77% toe van 2,05 miljard euro naar in totaal 3,63 miljard euro. Ook de werkgelegenheid is met bijna 60% gestegen in diezelfde periode.

  Lees verder
 • 14 november 2023

  Prijstransparantie: hoe staat het ervoor en wat kun je ermee?

  Lees verder
 • 03 november 2023

  Kentekenplicht voor elektrische step, segway en BSO-bus

  Voor bijzondere bromfietsen worden registratie en een kenteken verplicht. Het gaat dan bijvoorbeeld om de elektrische step, de zelfbalancerende segway en de BSO-bus (de opvolger van de stint). De plicht moet het makkelijker maken om voertuigen op te sporen die niet zijn goedgekeurd.

  Lees verder
 • 02 november 2023

  KPMG: elektrisch rijden dreigt minder aantrekkelijk te worden

  Elektrisch rijden dreigt minder aantrekkelijk te worden. Het prijsverschil tussen nieuwe elektrische voertuigen en auto's met een verbrandingsmotor daalt nauwelijks. Ondertussen wordt de financiële steun van de overheid voor elektrisch rijden afgebouwd en blijft de energieprijs hoog, waardoor het duurder wordt om elektrisch te gaan rijden.

  Lees verder
 • 02 november 2023

  Charging Open 2024: Na een Schitterende Eerste Editie, Tijd om Door te Pakken!

  De inschrijving voor Charging Open 2024 is geopend! Na een succesvolle eerste editie is het nu tijd om de momentum vast te houden en door te pakken. Als trotse communicatiepartner van dit evenement willen we jullie enthousiast maken voor een nog sprankelendere tweede editie.

  Lees verder
 • 19 oktober 2023

  NAL opschalingsprogramma ‘Slim Laden voor Iedereen’: een update

  Het NAL programma ‘Slim Laden voor Iedereen’ (SLvI) heeft na de informatiesessie in juli niet stil gestaan. Er is gewerkt aan het Memorandum of Understanding, de handreiking Netbewust laden en het keurmerk Slimme laadpalen en diensten. Tijd voor een update.

  Lees verder
 • 17 oktober 2023

  Mennekes en ROVC TechCenter slaan handen ineen voor goed geschoolde laadpaalmonteurs

  Techniekopleider ROVC start, in samenwerking met Mennekes eMobility, een nieuwe opleiding ´laadpaalsystemen´. In deze vierdaagse training leren de deelnemers met name aan de hand van praktijkoefeningen. Geen saaie lesstof, maar vooral zelf sleutelen en ervaren hoe je een probleem oplost. Om de nadruk op de praktijksituatie mogelijk te maken, leverde Mennekes zestien laadstations, laadkabels en textboxen voor de practicumopstellingen.

  Lees verder
 • 12 oktober 2023

  Autodelen 2023: aantal deelauto's stijgt met 23%

  Bekijk een uitgebreide versie van dit artikel op deze pagina.

  Lees verder
 • 29 september 2023

  Secretariaat DOET breidt verder uit

  Netcongestie is zo’n onderwerp dat veelvuldig binnen Vereniging DOET veelvuldig aan de orde komt. Maar, met de vele dossiers waar we als branchevereniging mee bezig zijn en de toename van het aantal leden, sloop er op ons secretariaat qua workflow stiekem soms toch ook wel een zekere vorm van congestie binnen.

  Lees verder
 • 25 september 2023

  Sonja Munnix (RVO) ontvangt jaarlijkse ‘DOET EV-trofee’ tijdens ALV Vereniging DOET

  De ‘DOET EV-trofee 2022’ werd gisteren namens het bestuur van Vereniging DOET uitgereikt aan Sonja Munnix van RVO. De trofee, die in 2020 door DOET in het leven is geroepen, gaat jaarlijks naar een persoon die veel betekent of heeft betekend voor de uitrol van elektrisch vervoer, nationaal en/of internationaal.

  Lees verder

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo