Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

 • 03 mei 2022

  Vereniging DOET reikt EV-Trofee uit aan Edwin Renzen

  Dit jaar is de EV-Trofee uitgereikt aan Edwin Renzen, directeur van Mobilitum. Hij ontving de EV-Trofee vanwege zijn verdienste aan het licht elektrisch vervoer in Nederland. De voertuigen die Edwin Renzen met merken als Stint en TRIPL op de markt zet bieden een groot gebruiksgemak en toepasbaarheid voor stedelijke mobiliteit. Hierdoor wordt kleine en lichte elektrische mobiliteit een logische keuze. Met zijn bedrijf heeft hij 5000+ voertuigen van de merken Stint en TRIPL geproduceerd en levert sinds 2011 een positieve bijdrage aan het Nederlandse vervoerslandschap, en daarmee aan de EV-branche!

  Lees verder
 • 08 april 2022

  Anja van Niersen to take over between Daimler Trucks, Traton and Volvo joint venture

  The co-founder of the charging infrastructure provider Allego, Anja van Niersen, is to take over the leadership of the announced joint venture between Daimler Trucks, Traton and Volvo. So far, the approval of the cartel authorities for the venture is still missing, which is why the top personnel has not yet been finally decided.

  Lees verder
 • 04 april 2022

  Onderzoek VVE Laadloket: Draagvlak met 63% hoog voor laadpunten gecoördineerd door de VvE

  Uit onderzoek van laadpuntenadviseur VVE Laadloket blijkt dat 63 procent van de VvE-leden het een goed idee vindt om de laadinfrastructuur te laten regelen door de VvE. Nog eens 19 procent staat er neutraal tegenover. Daarnaast worden in 2026 gemiddeld 14 laadpunten per VvE verwacht. Gebrek aan kennis en het gebrek aan een toekomstbeeld van elektrisch rijden binnen de VvE, zorgen echter wel voor vertraging van de realisatie van de laadpunten.

  Lees verder
 • 08 maart 2022

  PGS37 internetconsultatie (inzake opslag van lithium-ion accu's)

  De PGS37 deel 1 (Publicatiereeks Gevaarlijke Stoffen) ligt recent ter inspraak voor via een zogenaamde internetconsultatie. Deel 1 betreft lithium-ion batterijen, specifiek de opslag ervan en zogenaamde buurtbatterijen. Commentaar hierop kan tot 8 april aanstaande worden ingediend.

  Lees verder
 • 03 maart 2022

  Europese coalitie van laadinfra brancheverenigingen spreekt zich uit tegen pin pad verplichting

  Joint Industry Position: The need to remove PIN-pad obligations for EV charging payments. 

  Lees verder
 • 28 februari 2022

  Brandbrief aanbesteding publieke laadinfrastructuur

  Vereniging DOET schreef reeds in juni 2021 een brandbrief aan de centrale overheid, het ministerie van IenW, de ACM, ’t algemeen secretariaat van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur (NAL) en de VNG over de grote zorgen in onze sector inzake het gezond functioneren van de markt voor openbaar laaddiensten en wel in het bijzonder over de toenemende trend van prijsmaximalisatie (een statisch en maximaal laadtarief) bij de uitvraag van openbare laadvoorzieningen.

  Lees verder
 • 17 februari 2022

  Save-the-date: NL paviljoen EVS35, 11 t/m 15 juni 2022, Oslo, Noorwegen

  Van 11 t/m 15 juni 2022 vindt in Oslo het Electric Vehicle Symposium plaats, EVS35. Dit is het grootste congres met vakbeurs ter wereld op gebied van elektrisch vervoer.

  Lees verder
 • 14 februari 2022

  Veel laadpalen in Nederland, maar blinde vlekken blijven

  Nederland heeft volgens verschillende onderzoeken de beste laadinfrastructuur binnen de EU, waar bestuurders over het algemeen ook over erg te spreken zijn. Maar dat betekent niet dat het in ons land perfect geregeld is. Dit zijn nog enkele 'blinde vlekken' in ons netwerk.

  Lees verder
 • 09 februari 2022

  Onderzoek: 'Europa heeft 65 miljoen laadpalen nodig in 2035"

  De komende jaren moeten er flink wat oplaadpunten voor EV's uit de grond worden gestampt in Europa. Dat melden adviesbureau Ernst & Young (EY) en Eurelectric, de branchevereniging voor de Europese stroomsector, in een gezamenlijk rapport. In 2035 is het de bedoeling dat er 65 miljoen oplaadpunten in Europa staan, die de dan naar schatting 130 miljoen EV's in het Europese wagenpark moeten kunnen opladen.

  Lees verder
 • 04 februari 2022

  Staatssecretaris: 'Laadprijzen EV's moeten transparanter'

  Staatssecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat roept laadexploitanten die de duidelijkheid van hun laadprijs nog niet goed hebben geregeld op om daar werk van te maken. Dat laat ze in een reactie op vragen van AutoWeek weten. Heijnen wil dat de laadprijzen op termijn net zo transparant zijn 'als de prijs van een pak melk in de supermarkt'. Volgens de staatssecretaris zit er op dat gebied wel schot in de zaak.

  Lees verder

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo