Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

 • 09 mei 2023

  Nationaal laadonderzoek 2023 | Doe je mee?

  Vind jij het belangrijk dat elektrisch rijden nóg meer op de kaart wordt gezet en wil je hieraan bijdragen? Doe dan mee met het Nationaal Laadonderzoek 2023!

  Lees verder
 • 28 maart 2023

  Europees Parlement akkoord over AFIR

  In de nacht van maandag op dinsdag hebben het Europees Parlement en de Raad een ambitieus maar realistisch akkoord bereikt over de infrastructuurverordening voor alternatieve brandstoffen (AFIR). Het houdt onder meer in dat er langs Europese snelwegen om de 120 km een snellaadnetwerk is voor trucks, en dat je gewoon met je betaalpas bij een laadpaal kunt betalen.

  Lees verder
 • 13 maart 2023

  Nederlandse bedrijvenmissie naar Warschau en EV Experience Polen 25-27 mei 2023

  Van 25 tot en met 27 mei vindt een Nederlandse bedrijvenmissie naar Polen plaats, met deelname aan de EV Experience (Modlin Track nabij Warschau)

  Lees verder
 • 21 februari 2023

  Elektrisch Rijden Monitor 2022

  Prijsbarrière elektrische auto neemt toe  

  Lees verder
 • 30 januari 2023

  Mystery Onderzoek 2022: Autobedrijven omarmen steeds meer elektrisch rijden maar blijven achter op kennis van energie en opladen

  Veel mensen zijn nieuwsgierig naar de mogelijkheden van een nieuwe of tweedehands elektrische auto. Net als vorig jaar zijn de leden van de Vereniging Elektrische Rijders (VER) als mystery shoppers op pad gegaan om te onderzoeken hoe autoverkopers elektrische auto’s adviseren. Uit het onderzoek blijkt dat veel autobedrijven hierin de afgelopen jaren gegroeid zijn. Echter, blijft het advies op het gebied van energie en opladen matig van kwaliteit.

  Lees verder
 • 20 januari 2023

  Veel particulieren stappen over op elektrisch rijden, kwart van de nieuwe auto’s elektrisch

  Het aantal elektrische auto’s in Nederland stijgt relatief snel. Ruim een kwart van de nieuwe auto’s die particulieren afgelopen jaar kochten, reed volledig op stroom. Een jaar eerder was dat nog 11 procent.

  Lees verder
 • 16 januari 2023

  Formule E-Team pleit voor stimulerende maatregelen elektrisch vervoer binnen het IBO-klimaat

  Momenteel wordt er een Interdepartementaal Beleidsonderzoek (IBO) naar Aanvullend klimaatbeleid uitgevoerd. Hierbij worden ook mobiliteit bepaalde maatregelen verder uitgewerkt. Met de huidige lijst aan maatregelen is vooralsnog gekozen voor alleen normerende en beprijzende maatregelen. Het Formule E-Team (FET) constateert dat met het inperken van fiscale prikkels de ingroei van elektrische auto’s in de zakelijke markt kan stagneren, daar waar juist nu verdere groei nodig is. Mede door deze eenzijdige keuze dreigt de transitie naar zero-emissie mobiliteit en daarmee de realisatie van de doelen voor reductie van de uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof juist vertraagd te worden. Tevens zorgt het ervoor dat het kabinetsdoel van 100% zero-emissie nieuwverkoop van personenauto’s in 2030 nog verder uit het zicht raakt.

  Lees verder
 • 03 januari 2023

  ING: verkoopaandeel elektrische auto’s groeit in 2023 naar 25 procent

  De Nederlandse verkoop van nieuwe auto’s laat in 2023 het dieptepunt achter zich. Het aantal geleverde auto’s stijgt naar verwachting met zo’n 6 procent tot 335.000. Economische tegenwind zorgt weliswaar voor meer terughoudendheid bij autorijders om nieuwe aankopen te doen, maar de orderportefeuilles zitten na 3 jaar van achterblijvende productie nog steeds behoorlijk vol. Door minder productiebeperkingen dan afgelopen jaar – zoals chiptekorten – kan de uitlevering omhoog. Het aandeel volledig elektrische auto’s in de nieuwverkoop stijgt weer en bereikt in 2023 een kwart van het totaal, al gaat de groei minder snel dan voorheen. Dit blijkt uit het nieuwe vooruitzicht automotive van ING Research.

  Lees verder
 • 23 december 2022

  Behoud weegfactor voor elektriciteit voor mobiliteit

  Goed Nieuws de weegfactor voor elektriciteit voor mobiliteit in de Regeling Energie Vervoer blijft voor 2023 behouden op 4!

  Lees verder
 • 13 december 2022

  Emil Frey neemt belang in EV-Solutions.

  Emil Frey Motors BV, een dochter van Emil Frey Nederland NV heeft per 1 december 2022 een 50% belang in EV-Solutions BV genomen.

  Lees verder

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo