Inloggen IntranetWachtwoord vergeten?

Nieuws

 • 26 februari 2021

  Enquête EV Verdienpotentieel 2020 / 2021

  Recent is vereniging DOET door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het ministerie van IenW verzocht om medewerking te verlenen aan een update van het tweejaarlijkse rapport EV-Verdienpotentieel. Het verzoek is onder andere bedoeld om aandacht te geven aan de impact van E-mobiliteit op indirecte werkgelegenheid, spin off activiteiten voor het bedrijfsleven, energiebesparing, gezondheid en gezonde leefomgeving. 

  Lees verder
 • 25 februari 2021

  Verkiezingsdebat Vereniging DOET

  Op donderdag 25 februari aanstaande organiseert Vereniging DOET een online

  Lees verder
 • 25 februari 2021

  Wijzigingsregeling gebruikersinformatie oplaadpunten

  De internetconsultatie over de Wijzigingsregeling gebruikersinformatie oplaadpunten is gestart. Deze consulatie gaat in op de regels voor het beschikbaar stellen van digitale gebruikersinformatie over publiek toegankelijke oplaadpunten door exploitanten. 

  Lees verder
 • 18 februari 2021

  Steun voor aanleg laadinfrastructuur langs het Franse snelwegennet

  In 2020 is de registratie van het aantal elektrische voertuigen in Frankrijk verdrievoudigd. Het Franse wagenpark zou tegen 2022 uit meer dan een miljoen elektrische en plug-in hybride voertuigen kunnen bestaan. Om deze versnelling te ondersteunen moet een netwerk van oplaadinfrastructuur worden aangelegd, met name langs de snelwegen, waarmee, dankzij snelle oplaadpunten, lange afstanden kunnen worden afgelegd.

  Lees verder
 • 08 februari 2021

  NAL Stakeholderbijeenkomst: Veiligheid en EV’s

  Jaarlijks organiseert de Nationale Agenda Laadinfrastructuur bijeenkomsten voor alle stakeholders. Deze zijn bedoeld om op de hoogte te blijven van elkaar, de markt en alle ontwikkelingen daarin en zijn toegankelijk voor ieder die interesse of belang heeft.

  Lees verder
 • 25 januari 2021

  Total Nederland wint laaddienstentender voor gemeentelijke wagenpark Rotterdam

  Den Haag, 25 januari 2021 – Total Nederland gaat bij 33 locaties van de gemeente Rotterdam de komende tien jaar laadpalen plaatsen en beheren voor elektrische voertuigen. Deze opdracht komt voort uit een tender van de gemeente Rotterdam, waarvan het contract op 1 oktober 2020 is ondertekend door Total Nederland. In totaal gaat het om 400 tot 500 laadpalen die nodig zijn voor het gemeentelijke wagenpark dat zich momenteel in een transitie bevindt naar volledig elektrisch. De eerste laadpalen zijn in gebruik genomen in december 2020.

  Lees verder
 • 30 oktober 2020

  Rotterdam breidt netwerk van laadpalen voor elektrische auto’s uit

  Zojuist is de aanbesteding voor openbare laadpalen gepubliceerd. Rotterdam gaat bij het plaatsen van openbare laadpalen voor elektrische auto’s samenwerken met 30 andere Zuid-Hollandse gemeenten*. Het plaatsen van laadpalen is een van de taken die we uitvoeren in het kader van de Nationale Agenda Laadinfrastructuur. In maart 2021 wordt bekendgemaakt welke partij de opdracht gaat uitvoeren.

  Lees verder
 • 30 september 2020

  DOET ziet definitief af van deelname aan EV Experience

  Vereniging DOET heeft besloten af te zien van deelname aan EV-Experience. De situatie die recent is ontstaan na de persconferentie van premier Rutte en minister de Jonge vraagt ook van ons terughoudendheid met betrekking tot niet noodzakelijke reizen en het begeven in grote gezelschappen.

  Vereniging DOET vindt het momenteel niet langer verantwoord om medewerkers van o.a. haar secretariaat gedurende het evenement contacten te laten onderhouden met de forse aantallen gasten en leden die bij de beoogde DOET-workshops over het veilig laden en stallen van EV's in parkeergarages in het vooruitschiet lagen. Echter, DOET zal deze workshops in principe alsnog online uivoeren, waarschijnlijk nog in de komende maand (oktober).  

  Lees verder
 • 08 juli 2020

  Veilig opladen in parkeergarages

  De discussie over de vermeende onveiligheid van het laden en stallen van elektrische auto’s in parkeergarages wordt al langere tijd breed uitgemeten in de media, een en ander zal u vast niet zijn ontgaan.

  Lees verder
 • 28 april 2020

  Strukton Civiel en ChargeMakers zorgen samen voor laadoplossingen op de bouwplaats

  Het beeld op de bouwplaats is aan het veranderen; het wordt nog stiller, schoner en veiliger mede door gebruik van elektrisch materieel. Deze verandering gaat niet vanzelf, om dit materieel optimaal in te zetten zijn nieuwe oplossingen nodig. Daarom bieden Strukton Civiel Start-up & Innovation Centre en ChargeMakers vanaf vandaag tijdelijke laadinfrastructuur bij bouwplaatsen en infrawerken aan.

  Lees verder

Grafisch Ontwerp: Poet Farmer

Realisatie: Genkgo